Om Klubben

Om Klubben

The Outlaws kalder sig Aars Line Dance og har i 2020 eksisteret i 25 år.


Klubbens vedtægter vedtaget 2. marts 2023


Klubbens navn er nu THE OUTLAWS 
Vi har nu valgt at bruge de internationale betegnelser for holdene.


Beginners = Begyndere


Improver = Let øvede


Intermediate = Øvede


Advanced = Meget øvedeOm Line Dance

Hvad er / gør Line Dance?


    Det er hylende skægt

    Giver Masser af motion

    Masser af hygge


Hvis du spørger 10 forskellige mennesker med lidt kendskab til dans, om hvornår Line Dance begyndte, får du sikkert 10 forskellige svar.


En populær mening om Line Dance er, at det ikke er en mode men en tradition. Nogle tror, at denne form for dans har stærke rødder i folkedans.


Andre tror, at Line Dance stammer fra discodans, så som Saturday Night Fever fra 1978 og senere igen fra Urban Cowboy - begge med John Travolta. Med mediet i baghånden, fik countrydans og -musik for alvor indflydelse gennem de amerikanske græsrødder i begyndelsen af 1990-erne.


Line dance røg helt i front, da country-western sangeren Billy Ray Cyrus med sangen "Achy Breaky Heart" i 1992 blev tildelt COUNTRY MUSIC ASSOCIATION - Single of the Year, og dermed blev det den mest populære sang i 1993. I dag danses der Line Dance på kryds af indkomst, race og alder og danses til næsten al slags musik. Enlige såvel som familier ser det at danse Line Dance, som en sund form for motion. Nye line danse og variationer dukker op alle steder.


Den bedste ting ved Line Dance er, at du kan ikke tabe! Fordi Line Dance ikke kræver, at du har en partner; du behøver ikke at skulle stille spørgsmålet »vil du danse«. Når du hører musikken – spring ud på gulvet og begynd så at danse. Det er ligegyldigt, hvor gammel du er og hvilket niveau du er på - alle danser med alle - Line Dance er en opstilling af en gruppe mennesker, der for det meste danser på lige linier i samme retning til god musik.